Keramiekmarkt Maaseik 2014

Keramiekmarkt Maaseik 2015

Op zondag 28 juni, van 09:00 tot 17:00 uur, is dit jaar de internationale keramiekmarkt Maaseik 2015.  Deze historische stad aan de grensmaas ligt in Belgisch Limburg op een steenworp afstand van de Nederlandse grens.

Keramiekmarkt Maaseik 2015Samen met meer dan 100 collega keramisten uit binnen- en buitenland sta ik (kraam 15), evenals vorig jaar, ook op deze markt. Figuratief gedraaid steengoed van mijn hand kunt u verwachten op deze kunstmarkt, maar dat zal niet het enige zijn. Volgens de organisatie (de gemeente Maaseik) wordt er:

“[…] een breed aanbod van keramische kunsten aangeboden : Aardewerk, Porselein gedraaid, gegoten, geappliqueerd of ingeritst enz… ook wordt er randanimatie voorzien.”

Wat de “randanimatie” zal zijn weet ik niet, maar ik weet wel dat het een interessante markt zal zijn, waar het hele scala aan hedendaagse keramiek kan worden bekeken en aangeschaft. U kunt tevens direct met de keramiek kunstenaar in gesprek komen en vragen stellen over zijn of haar werk. Ik verheug mij er altijd op bekenden tegen te komen en weer nieuwe keramiek liefhebbers te leren kennen…

Keramische vormentaal

Keramiekmarkten als deze in Maaseik laten zien dat de handgevormde keramische traditie nog altijd springlevend is. In mijn werk ben ik op zoek naar manieren om met behulp van deze eeuwenoude keramische vormentaal, moderne figuratieve sculpturen te maken. Daarbij moeten vorm en afwerking in evenwicht met elkaar gebracht worden.

Maaseik

Hedendaags keramiek

De nieuwste sculpturen wil ik natuurlijk graag onder de aandacht brengen, maar welke wel en welke niet? Ik heb nog ruim een week om de keramiek beelden te selecteren die ik wil laten zien op de keramiekmarkt Maaseik 2015. Dat is voldoende om tot een evenwichtige keuze te kunnen komen, maar gemakkelijk is het nooit.

Sommige van de keramiek sculpturen die ik meeneem zijn letterlijk “hedendaagse keramiek”, ze zijn bijna nog warm van de oven waarin ze gestookt zijn. Maar de allerlaatste werken kunnen helaas niet mee, dit zijn de beelden waar ik nu mee bezig ben. De klei van deze sculpturen is nog niet droog, laat staan dat ze al een keer gestookt zijn. Het zijn wellicht de beelden voor toekomstige keramiekmarkten…Keramiekmarkt Maaseik vorig jaar

About Post Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.