Over DFB-keramiek

DFB-keramiek is de naam waaronder ik hedendaags keramiek beelden maak, die gemaakt moeten worden; authentieke sculpturen die de waan van de dag trotseren. Ik streef naar ambachtelijk vervaardigde werken die de dialoog tussen de keramist en de klei zichtbaar maken.

dfb keramiek logo

“Niet de hoogste wolkenkrabber of de kleinste chip, maar alleen de zuivere vorm van een eerlijke werkstuk toont het vernuft en de esthetiek van de menselijke geest”.

DFB-Keramiek is een geregistreerde handelsnaam sinds 2008. Mijn signatuur “DFB” zijn de initialen van mijn naam (Daniel, Franciscus Bende).  Sinds 2016 lid van de Vakgroep Keramisten Nederland (NVK).

DFB-keramiek Website

Deze website stond in 2006 voor het eerst online. Een ongedwongen site met informatie over glazuren en stoken van steengoed keramiek.  Vanaf 2015 zijn toegevoegd: mijn blog “Keramiek Bende” en mijn persoonlijke gegevens, die voorheen op www.DanielBende.nl stonden.

Vanaf 2016 zijn we gestart een Engelse vertaling toe te voegen.

Meer weten over mijn achtergrond?

Bekijk mijn nieuwste werk in mijn Webshop!

Geïnteresseerd om mijn werk “in het echt” te zien? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met mij op. 

Via mijn nieuws link  kan je kijken waar en wanneer mijn eerst volgende expositie, open dag(en) of keramiekmarkt zal zijn.

DFB-keramiek, Daniël Bende, keramist

Handgevormd en gedraaid figuratief steengoed keramiek