Kuifeend keramiek

Mijn Etsy kuifeend op de kersttafel

Ik hoor u denken, “een kuifeend op het kerstmenu?” Nee hoor, deze eenden zijn al gebakken. Ik stel geen ander kerstmenu voor, ik wil u in dit blogje kennis laten maken met mijn nieuwste keramiek beelden, die graag voor de feestdagen langskomen.

En wat een “etsy” is? Laat ik bij het begin beginnen. Als ik dit blog schrijf staat de oven af te koelen van een biscuitstook. In de schuur waar de keramiek oven staat is het lekker warm, maar buiten koelt het nu toch echt af. De dagen worden korter en ik krijg steeds meer mailtjes dat ik m’n Etsy store winterklaar moet maken omdat het feestseizoen begint.

Kuifeend keramiek (6 of 8)

Met dat gereed maken ben ik begonnen. Ik heb mijn winkelschap met nieuwe beelden gevuld. En ik heb mijn eerste kortingscampagne bij Etsy gemaakt…

Etsy, marktplaats voor creatieven

Etsy is een digitale marktplaats. Het is net als eBay of marktplaats een plek waar mensen op internet veilig artikelen kunnen kopen. Het verschil is echter dat bij eBay of marktplaats van alles wordt verkocht, bij Etsy moeten het handgemaakte óf vintage producten van minimaal 20 jaar oud zijn.

Kuifeend 2 keramiek Een aantal jaren geleden heb ik mijn Etsy shop geopend. Maar dit platform heeft, net als een “echte” keramiekmarkt, ook een steile leercurve. Nu de dagen korter worden en keramiekmarkten wachten op warmere tijden, ben ik mij weer meer aan het verdiepen in deze marktplaats.

Kuifeend keramiek

Maar hoe zit het dan met die kuifeend? Zoals u wellicht al weet, maak ik meestal keramische vormen die verwijzen naar reigers, uilen en uilskuikens. Maar een paar maanden geleden vloog er een nieuwe vogel van mijn draaischijf. En niet zomaar een gevederde vriend, een eend of beter gezegd een kuifeend.

KuifeendIk heb niets tegen gewone eenden (Donald Duck is één van m’n oudste vrienden) maar kuifeenden zijn de allerleukste eenden die er bestaan. Een beetje kleiner, een beetje schuwer en durf ik het te zeggen; ze zijn gewoon schattiger dan andere eenden.

Maar dit alles is niet de reden waarom ik een paar van mijn nieuwste keramiek beelden “kuifeend” heb genoemd. Sterker nog, ik maak slechts gestileerde vogelfiguren, die alleen verwijzen naar de “real deal”. Ik ben opzoek naar mooie keramische vormen waar een rijk glazuur tot z’n recht kan komen. Een kuifeend heeft zo’n vorm.

Etsy kortingscode

Alleen als vorm, afwerking en stook in harmonie zijn, deel ik het eindresultaat. Met andere woorden, als ik gelukkig wordt van het keramische beeld dat uit de oven is gekomen, mogen ze de wereld in.

Kuifeend 1 keramiekMaar dan hebben ze een naam nodig, want pas met een naam is het beeld compleet. En bij deze beelden vind ik de naam “kuifeend” toepasselijk, vind u ook niet?

Bent u komende feestdagen opzoek naar cadeaus waar u blij van wordt?  Daar kan ik u nu ook op internet bij helpen. Via onderstaande link krijgt u tot het einde van dit jaar 10% korting op alle keramiek in mijn etsy shop (niet alleen op kuifeenden 😉 ).

Ontvang tot het einde van 2018 10% korting via deze link:
DFBBLOG2018KORTING

Alvast prettige feestdagen

About Post Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.