De kleine is er!

We wonen een jaar samen en de kleine komt eraan!

Groot nieuws: er komt een kleine aan! Ruim een jaar woon ik nu samen met mijn nieuwe vlam . Maar er miste iets in onze relatie… Naast mijn grote liefde, was ik opzoek naar iets kleiners; want grootte maakt zeker uit.

Na diepgaande gesprekken, kwamen we eruit: onze relatie zou het alleen overleven als er ook een kleine zou komen…

Maar hoe kom je aan een kleine? We zochten hulp bij Keramikos. En zij konden ons direct helpen. Er was veel keuze, maar uiteindelijk werden we het eens. De keuze werd gemaakt, de papieren geregeld. En Keramikos ging voor ons aan de slag.

En eindelijk is het zover: we hebben een kleine Rohde 35 liter keramiekoven, is het geen dotje? Samen met mijn grote vlam: een 150 liter Rohde deuroven, vormen wij nu een prachtig stel….

De kleine: wat ik zoek in een keramiekoven

Ruim een jaar geleden heb ik, na een zo goed mogelijke oriëntatie een nieuwe keramiekoven aangeschaft. Na een jaar stoken kan ik zeggen dat ik heel tevreden ben over de keuze van leverancier en keramiekoven.

De 150 liter deuroven (KE-150 S+) is robuust, goed geïsoleerd en stookt zeer evenwichtig. Alles wat ik zoek in een oven… Tenminste als het gaat om productiewerk. Maar als ik snel een glazuurproef wil stoken dan moet ik wel een tijdje wachten voordat de hele oven vol is.

Ook als ik een paar kilo van een bepaalde grondstof wil calcineren (op ca. 850 oC), dan moet ik de hele oven stoken, terwijl die slechts voor een kwart (of minder) gevuld is…..

Grootte maakt wel degelijk uit

De oplossing: inderdaad naast een grote ook een kleinere test-oven. Ik ben zeer tevreden met mijn Rohde oven, dus ik had al snel een keuze gemaakt voor dit merk. Keramikos is de officiële importeur van deze ovens in Nederland en tevens mijn hofleverancier van alles wat met keramiekbenodigdheden te maken heeft. Kortom bij Keramikos kon ik wederom terecht.

Ik had keuze uit diverse modellen, maar een vierkante bovenlader leek mij het beste voor het stoken van proefplaatjes. Daarnaast wilde ik een oven met een top temperatuur van minimaal 1320 oC (voor het geval dat). Maar ik wil de oven vooral gebruiken op mijn reguliere temperatuur van ca. 1280 0C (cone 10).

De Rohde TE 35 Q is klein, een vierhoekig model bovenlader (38 bij 38, bij 23 cm), heeft een top temperatuur van 1320 en een gebruikstemperatuur (TAN waarde) van 1290 oC. Kortom alles wat ik zocht.

Na de bestelling, werd de kleine keurig voor de deur afgeleverd. We hoeven hem alleen nog maar een naam te geven.

Euh… Max?


Ook 10 % korting op handgemaakte keramiek?

Word lid van de Keramiek Bende en ontvang 10% korting op iedere bestelling in mijn webshop!

About Post Author

2 gedachten over “We wonen een jaar samen en de kleine komt eraan!”

  1. Heel handig om een ‘Max’ te hebben (leuke naam trouwens), ik heb toch ook regelmatig dat ik behoefte heb aan een klein oventje om snel wat proefjes te duren. Goede keus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.