Galerie onopgemerkte schatten

Expositie verstilling

Op 10 februari 2013, om 14.00 uur wordt in Galerie “Onopgemerkte Schatten” (Venedie 6, in het centrum van  Enkhuizen) de expositie Verstilling geopend.  Als gastexposant exposeren: Riet Jimmink (schilderijen),  Daniël Bende  (figuratief steengoed keramiek), Lubbo de Graaf (lichtobjecten), Fredie Kok (keramiek voor buiten) en Tonya Andreovich (sieraden). Kunstenaars en gastexposanten vertellen u graag meer over hun werk, onder het genot van een hapje en drankje.

De expositie loopt van 10 februari tot en met 21 april 2013. Galerie “Onopgemerkte schatten” is geopend woensdag tot  en met zaterdag van 10.00 tot  17.00 uur en op zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Voor een sneak preview van mijn werk kunt u hier klikken, voor het werk van de andere kunstenaars zult u de Haringstad Enkhuizen met z’n historische centrum moeten aandoen….. U bent van harte uitgenodigd!

Onopgemerkte Schatten

Begin dit jaar werd ik uitgenodigd om deel te nemen als gastexposant van de expositie “Verstilling”. Ik kende de galerie niet, maar nadat ik had gekeken welke andere exposities zij reeds hadden georganiseerd, wilde ik hier graag aan deelnemen.

De Galerie exposeert een vaste groep kunstenaars met een psychiatrische achtergrond uit West-Friesland. “Onopgemerkte Schatten” biedt deze kunstenaars een vaste werkplaats, winkel en expositieruimte. De galerie stimuleert deze kunstenaars de buitenwereld bekend te maken met hun werk. Galerie “Onopgemerkte Schatten” wil hiermee de positie van deze specifieke groep kunstenaars in de maatschappij verstevigen. Zij organiseren gedurende het jaar o.a. diverse exposities, waarbij ook gastexposanten worden uitgenodigd. Deze combinatie levert baanbrekende exposities op…

De gastexposanten voorgesteld

Expositie VerstillingRiet Jimmink – schilderijen
Riet is geïnspireerd door de rode draad in het leven die haar over kronkelige paden leidt en de tegenstellingen in zichzelf. Tegenstellingen die zich  uiten in haar beelden van cement en ruige steen en schilderijen,  maar ook  tegenstellingen in haar verwondering voor de schoonheid van mens en ding.

Daniël Bende – figuratief steengoed keramiek
Daniël maakt met name handgedraaide figuratieve mens-  en dierfiguren (vooral vogels)  op de (pottenbakkers-)draaischijf. De vormen verwijzen naar traditioneel (gebruiks-)keramiek. De steengoed sculpturen worden afgewerkt met behulp van oxiden en zelf ontwikkelde glazuren en slibs.

Lubbo de Graaf – lichtobjecten
Lubbo’s lichtsculpturen zijn sculptuur en lamp in één, oftewel ‘Functionele’ kunst. Elk object is uniek zowel in vorm als in kleur. Ze hebben organische vormen, met als basis een mooi gevormde tak. Soms lijkt het alsof ze als het ware nog kunnen groeien.

Fredie Kok – keramiek (voor buiten)
De  fascinatie van Fredie is de mens, doormiddel van houding en uitdrukking geeft ze  het  innerlijke van de mens weer. Mythologie en psychologie zijn de leidraad. In haar werken ontstaat een spanning tussen abstract en realisme.

Tonya Andreovich – sieraden
Elk sieraad van Tonya heeft een eigen karakter en uitstraling, die met oude technieken en patronen is verkregen. Bij de gekozen Afrikaanse methode ‘de Zulu Stijl’ is ieder stuk  met de hand  geregen, van kralen uit Japen en glazen Bohemian kralen die elk sieraad hun eigen kracht geven.

About Post Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.